Izjave za javnost

  • Tematika

Število zadetkov: 33

Pirati predlagamo rezervni glas

6. november, 2020 - “Norost je ponavljati eno in isto ter pričakovati drugačne rezultate.”


Poziv – digitalno zbiranje podpisov podpore za kandidiranje na volitvah

23. julij, 2020 - Predsednik Benjamin Ferreira je na Vlado in poslance Državnega zbora naslovil poziv k posodobitvi volilne zakonodaje tako, da bo ta volivcem omogočala tudi elektronsko oddajanje podpisov podpore kandidaturam. S predlaganimi spremembami bi zagotovili ustavnost volitev ne glede na epidemiološke razmere.


Izjava Piratov glede protivladnih protestov

1. junij, 2020 - Obsojamo poskuse ustrahovanja protestnikov s kriminaliziranjem njihovih legitimnih dejanj. Svobodno in javno izražanje stališč je temeljna pravica vsakega človeka, dokler so ta stališča v mejah zakonitega in dostojnega.


Pirati & Dobra Država & Zeleni Slovenije: Medijsko področje je treba počistiti!

13. junij, 2019 - Treba je zagotoviti, da vsi izdajatelji medijev, ne glede na njihovo lastništvo, ki se odločijo za posebne predvolilne oddaje in rubrike, enakovredno predstavijo vse stranke in liste, ki jih je v skladu z zakonom potrdila DVK.

Članek se posveča naslednjim programskim točkam:  Javno financirano mora biti javno dostopnoDržava in njeni javni servisi

Kazni za stranke: Farsa slovenskega sodstva je hujša, kot si predstavljate

16. maj, 2019 - Pirati smo za svojo napako prejeli 3000 evrov kazni za stranko in 500 za odgovorno osebo. Danes ugotavljamo, da smo dobili enako kazen, kot tisti, ki so nepravilno zbrali ali porabili toliko denarja, kot znaša CELOTNO financiranje Piratske stranke Slovenije v obdobju petih let.

Članek se posveča naslednjim programskim točkam:  Država in njeni javni servisi

Izjava za javnost po srečanju Pirati – SLS

28. januar, 2019 - Velik pomen pogovorov med strankami z različnimi pogledi za višjo kulturo dialoga

Članek se posveča naslednjim programskim točkam:  Preambula

Število zadetkov: 33