2 min read

Zgodbe iz ZD Ljubljana

Zgodbe iz ZD Ljubljana

Razkrivamo dokumente, ki dokazujejo škodljivost direktorice Zdravstvenega doma Ljubljana! Zoran Janković, ki jo ščiti, se je za oblast pripravljen igrati z življenji in zdravjem ljudi.

Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je bil sprva zelo kritičen do Mestne občine Ljubljana, kjer se zdravstveni domovi soočajo z vse večjimi organizacijskimi, kadrovskimi in drugimi težavami. Na videz resen interes ministrstva, da občino pripravi k ukrepanju, pa se je iz javnosti neznanega razloga hitro ohladil. Po posredovanju predsednika vlade se je minister za zdravje ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću moral na koncu celo opravičiti.¹

Pirati smo bili v začetku letošnjega leta kot del opozicije v ljubljanskem mestnem svetu  povabljeni na Ministrstvo za zdravje, kjer nam je bilo izročeno gradivo, ki kaže na veliko nezadovoljstvo zaposlenih in pacientov z vodenjem Zdravstvenega doma Ljubljana.

Iz vsebine gradiva je jasno razvidno, da Zoran Janković in zdaj tudi Ministrstvo za zdravje neupravičeno ščitijo vodstvo ZD Ljubljana ter tako s skupnimi močmi pomagajo ohranjati vse bolj nevzdržno stanje v zdravstvenih domovih.²

Odločili smo se, da bomo pritožbe občanov in zdravnikov, ki so se v svoji stiski obrnili na ministrstvo, delili z javnostjo. Državljani imate pravico vedeti, da se odločevalci igrajo politično igro na račun vašega zdravja.

Dostop do dokumentacije je mogoč na povezavi: prt.si/zdLJanek

¹ prt.si/janklored

² prt.si/zdljusp