1 min read

Zoran Janković znova dokazuje, da so občine eden najbolj problematičnih podsistemov države

Zoran Janković znova dokazuje, da so občine eden najbolj problematičnih podsistemov države

Uslužbenka mestne občine Ljubljana je v poskusu izsiljevanja enega izmed lastnikov zemljišč na trasi kanala C0 namignila, da Zorana Jankovića pri njegovih načrtih ne morejo ustaviti ne Upravna enota Ljubljana, ne Policija in niti Nacionalni preiskovalni urad.

Kmet, ki ima v lasti zemljišče po katerem bi moral teči zloglasni kanal C0, je medijem posredoval posnetke pogovorov z uslužbenko mestne uprave, ki je bila zadolžena za pogajanja z lastniki zemljišč.¹

V kar 5 ur trajajočih posnetkih je uslužbenka razkrila pravi obraz delovanja mestne uprave, ki pa je le orodje v izvrševanju županove samovoljnosti.

Pod vprašaj se javno postavlja delovanje NPU, Policije in Upravne enote Ljubljana, ki v različnih postopkih obravnavajo aktivnosti povezane s kanalom C0 in druge sume nepravilnosti odkrite pri ljubljanskem županu.

Župani slovenskih občin so med našo kampanjo za omejitev županskih mandatov vseskozi zatrjevali, da so slovenske občine “eden redkih delujočih podsistemov države”.

Zoran Janković iz meseca v mesec znova dokazuje, da so občine eden najbolj koruptivnih in problematičnih podsistemov države, kjer so se razpasli korupcija, nepotizem in samovoljnost večnih županov.

Omejitev županskih mandatov je nujen ukrep za zaščito javnih sredstev in demokracije.

¹ prt.si/C05h