1 min read

Vodstvo Slovenskih železnic naj prevzame odgovornost!

Vodstvo Slovenskih železnic naj prevzame odgovornost!

Slovenske železnice so opravile notranjo revizijo o tem, kdo je odgovoren za železniško nesrečo pri Postojni kjer sta umrla dva delavca.

Ker pri notranjih revizijah železnice preiskujejo same sebe, ni presenetljivo, da so krivdo za nesrečo v celoti pripisali delavcem in ne pomanjkljivemu sistemu, za katerega bi sicer moralo odgovarjati vodstvo.¹

V vodstvu Slovenskih železnic kljub opozorilom in preteklim nesrečam niso sprejeli nikakršnih dodatnih ukrepov, čeprav sistem za zagotavljanje varnosti delavcev sloni pretežno na zaposlenih in njihovem spoštovanju varnostnih protokolov.

Slovenske železnice organizacijsko nazadujejo, kar je možno pojasniti z dolgoletno zlorabo železnic, saj vladajoče politične stranke tja nameščajo sebi zveste kadre.

V relativno kratkem obdobju se je močno povečal obseg zamud, zaradi česar je prišlo celo do izgube mednarodnih povezav.² Svoje govori tudi katastrofalen odnos do potnikov, ki so se v soboto 20. 1. 2024 na relaciji Ljubljana–Maribor v obupnih razmerah vozili kar 6 oziroma 8 ur.³

Vodstvo Slovenskih železnic bi moralo nemudoma odstopiti.

¹ prt.si/nrvsz

² prt.si/srmt

³ prt.si/mblj