1 min read

V letu 2022 ciljamo na Državni zbor

V letu 2022 ciljamo na Državni zbor

Osem raziskav javnega mnenja agencije Mediana nas je v letu 2021 uvrstilo nad ali v bližino parlamentarnega praga. Ankete so bile izvedene na podlagi naročil treh različnih medijev, časopisne hiše Delo, 24ur in Radiotelevizije Slovenija.

V obdobju pred parlamentarnimi volitvami leta 2018 nam javnomnenjske raziskave niso kazale tako visokih rezultatov, rezultati tudi nikdar niso bili tako konsistentni in so se glede na naročnika ankete znali bistveno razlikovati.

Ankete so samo eden od dejavnikov, ki bodo vplivali na naš uspeh na bližajočih se parlamentarnih volitvah, vendar imajo zaradi taktičnega glasovanja volilcev za nas zelo velik pomen.

Marsikdo se nam v zadnjem trenutku žal ne odloči dati svojega glasu iz strahu, da bomo ostali zunaj parlamenta, a ta strah bo, kot kaže, na prihajajočih volitvah povsem odveč.

Naslednje volitve bodo prelomne, na njih boste volilci odločali o prihodnosti demokracije in osebnih svoboščin, ki jih zdajšnji režim vidi kot oviro na poti do izpolnjevanja svojih interesov.

Naš program za državnozborske volitve in seznam kandidatov bosta objavljena v naslednjih tednih.