1 min read

Pirati imamo novega predsednika in podpredsednico stranke!

Pirati imamo novega predsednika in podpredsednico stranke!

Na elektronskem kongresu, ki je potekal minuli vikend, so naši člani izvolili novega predsednika in podpredsednico stranke. Izmed treh kandidatov so člani na predsedniško mesto izvolili dosedanjega dolgoletnega podpredsednika stranke Boštjana Tavčarja, na podpredsedniško mesto pa je bila izvoljena Petra Kovačec.

Boštjan je vodja službe za informatiko in komunikacije na Upravi za zaščito in reševanje Republike Slovenije ter predavatelj za področje telekomunikacij na ŠC PET. Je ustanovni član stranke, ki je vrsto let opravljal funkcijo njenega podpredsednika. Njegovo fokusno področje sta digitalizacija in informacijska družba.

Petra je socialna delavka, usmerjena v področji duševnega zdravja in oskrbe starejših. Vodila je delo na sklopu programskih točk o socialni državi v našem novem volilnem programu.¹

Poleg naših novih dveh predstavnikov lahko pričakujete na soočenjih in dogodkih v predvolilnem času tudi druge člane stranke in kandidate za državnozborske volitve, saj našo stranko gradijo ljudje, ki prihajajo iz različnih družbenih skupin in tako pokrivajo širok nabor področij.

Na volitve odhajamo z obsežnim programom in konkretnimi zahtevami za spremembo vsega, kar v državi in družbi vidimo kot problematično.

¹ prt.si/program22