1 min read

Oklepanje oblasti za vsako ceno je direktna pot v totalitarizem

Oklepanje oblasti za vsako ceno je direktna pot v totalitarizem

Protesti so produkt nezadovoljstva, ki je zaradi kaotičnega upravljanja z epidemijo, prekomernega poseganja v človekove pravice, korupcije, krhanja vladavine prava ter vseobsegajoče represije naraščalo 19 mesecev.

Pravica do protestov je temeljna ustavna pravica vsakogar, zato je zlorabljanje državnih organov za njihovo omejevanje nedemokratično in neustavno.

Policija je na včerajšnjem protestu posegla po v zgodovini samostojne države še nevideni količini sile. Zaradi solzivca so bili poškodovani stanovalci okoliških stavb, gosti lokalov, delavci, študentje, dijaki, otroci in naključni mimoidoči, ki sploh niso bili del protesta.

Vodstvo policije bi moralo javno predstaviti vse podrobnosti ter dokaze o upravičenosti uporabe prisilnih sredstev med protesti in prevzeti odgovornost za nestrokovno ravnanje policije.

Pred očmi celotne države in mednarodne javnosti se odvija spirala nasilja, ki se zaostruje iz tedna v teden. Do kdaj? In do kakšne stopnje nasilja?

Oklepanje oblasti za vsako ceno je direktna pot v totalitarizem! Odstop vlade vidimo kot predpogoj oziroma edino možnost za izhod iz nastale krize.