1 min read

Odziv glede strašenja z državljansko vojno

Odziv glede strašenja z državljansko vojno

Opozarjanje na možnost državljanske vojne ni opozarjanje na potrebo po varovanju ustavnega reda, temveč škodoželjna manipulacija in podžiganje ljudi, kar ima lahko tragične posledice.

V kolikor so informacije o nevarnostih morebitne državljanske vojni bile predsedniku vlade in drugim vidnejšim članom SDS, ki so v vladi, predstavljene s strani organov pregona in obveščevalnih služb, je njihova prva naloga sklic sveta za nacionalno varnost, ki je pristojen za takšne grožnje. Vključiti bi se moral tudi predsednik republike.

V kolikor predsednik vlade teh informacij ni prejel s strani organov pregona in obveščevalnih služb, pa gre za manipulativno subliminalno nagovarjanje ljudi v državljansko vojno, kar je po 297. členu Kazenskega zakonika javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter kot tako kaznivo dejanje.

Igranje z napovedovanjem morebitne državljanske vojne je grozljivo dejanje, ki ima lahko veliko večje posledice, kot si snovalci političnih igric, ki se zgodbo na vso moč trudijo lansirati v javnost, lahko predstavljajo. Dejstvo, da živimo v letu 2021 in se moramo ukvarjati s čim takim je zastrašujoče.