1 min read

Občina Kranj nas poskuša omejevati pri zbiranju podpisov za omejitev županskih mandatov!

Občina Kranj nas poskuša omejevati pri zbiranju podpisov za omejitev županskih mandatov!

Mestna občina Kranj nas poskuša ovirati pri zbiranju podpisov za omejitev županskih mandatov!

V sklopu naše zakonodajne pobude za omejitev županov na največ dva zaporedna mandata moramo do 1. junija zbrati 5000 podpisov podpore.

Ker morajo podpisi skupaj z osebnimi podatki biti podani na posebnem obrazcu in overjeni s strani uradne osebe, je ta postopek marsikomu nejasen in nepraktičen.

Da bi zbiranje potekalo čim bolj enostavno, smo se organizirali pred upravnimi enotami, kjer se obrazci overijo, tam vse, ki so prišli oddati svoj podpis, pričakamo z obrazci, ki jim jih tudi pomagamo pravilno izpolniti.

Pristojne institucije do danes tega procesa nikoli niso obravnavale kot agitacijsko dejavnost, temveč kot udejanjanje ustavno zagotovljenih pravic.

Upravna enota v Kranju si žal stavbo deli z Mestno občino Kranj, ki pa se je odločila, da so naši zbiralci za njo problem in nas zdaj poskušajo izpred vhoda pregnati na drugo lokacijo.

Tovrstnega odziva občine na tej lokaciji nismo doživeli ne med državnozborskimi in niti med predsedniškimi volitvami.

Sklepamo, da je za predstavnike MOK problematična tema, ki jo naša pobuda naslavlja.

To je šolski primer institucionalnega dušenja alternativ in ključna problematika, ki jo naš predlog omejevanja mandatov naslavlja.

Lokalni "šerifi" so postali premočni, zakon si razlagajo po svoje in omejujejo vsakogar, ki bi jim lahko predstavljal nevarnost.

Prispevajte tudi svoj podpis podpore naši pobudi: prt.si/za2mandata

Predlog zakona si lahko ogledate tu: zupani.zakonodajni-predlog.si