1 min read

O poskusih brisanja kontroverznih informacij o predsednici Državnega zbora

O poskusih brisanja kontroverznih informacij o predsednici Državnega zbora

O poskusih brisanja kontroverznih informacij z Wikipedija strani predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič.

Že več kot teden dni se uporabnik Wikipedije (verjetno gre za eno osebo) trudi izbrisati dve zadevi s strani Urške Klakočar Zupančič. Prva se nanaša na njeno postavljanje pred publiko ob dnevu državnosti, ki so ga strokovnjaki za protokol označili kot neprimerno, druga zadeva pa se nanaša na njen kontroverzen let z vladnim Falconom na Dunaj.¹

IP naslov uporabnika (163.159.1.145) nas pripelje do Ministrstva za javno upravo, kjer so vpisani vsi IP naslovi komunikacijskega omrežja državnih organov (HKOM).

Skratka: gre za javnega uslužbenca, ki je poskusil izbrisati kontroverzne informacije o predsednici državnega zbora in podpredsednici največje vladne stranke. Poskusi brisanja istih dveh kosov informacij se še naprej nadaljujejo, a z drugih IP naslovov.

Temelj demokratične družbe sta dostopnost in svobodno deljenje informacij. Od politikov, ki zase trdijo, da sta jim svoboda in demokracija vrednoti, bi pričakovali, da so zmožni sprejeti kritike na svoj račun, ne pa zahtevati njihovo cenzuro.

Nova oblast je morda nekoliko bolj prefinjena od svojih predhodnikov, a njihova arogantnost in podcenjujoč odnos do državljanov več kot očitno nista nič manjši.

Vir: Reddit (prt.si/redukz)

¹ prt.si/ukzpop