1 min read

Korupcijska afera v ljubljanskih vrtcih ostaja neopažena

Korupcijska afera v ljubljanskih vrtcih ostaja neopažena

Medtem ko se večina medijev ukvarja s koncertom Magnifica, ostaja ena izmed večjih letošnjih korupcijskih afer v Mestni občini Ljubljana skoraj neopažena.

Komisija za preprečevanje korupcije je uvedla preiskavo zoper ravnateljico enega izmed ljubljanskih vrtcev. Gre za Vrtec Galjevica, ki ga vodi Barbara Novinec, ki jo Zoran Janković želi ustoličiti kot direktorico vseh ljubljanskih vrtcev.

Komisija preiskuje sporne posle v vrednosti več kot 900.000 EUR, ki so jih opravili trije ljubljanski vrtci s podjetji, povezanimi z ravnateljico Vrtca Galjevica in z njenim bratom. KPK je nekatere zadeve odstopila tudi policiji in Računskemu sodišču.¹

Predvidoma jeseni bo ljubljanski mestni svet obravnaval predlog združitve vseh 23 ljubljanskih vrtcev v en mega vrtec, ki ga bo po vsej verjetnosti vodila ravno Barbara Novinec.²

Obseg plenjenja, ki ga prek povezanih podjetij izvajajo ljudje v ožjem županovem krogu, bo z mega vrtcem postal še nekajkrat večji. Vse to pa bo narejeno v škodo otrok, saj bo kakovost predšolske vzgoje padla.

¹ prt.si/galjc

² prt.si/megavrtc