1 min read

Čas je za legalizacijo konoplje

Čas je za legalizacijo konoplje

Čas je za legalizacijo konoplje!

Novi prihodki v proračun in kakovostna delovna mesta, ki bi jih prinesla legalizacija, so v tem trenutku še kako potrebna.

Pozitivni učinki legalizacije so v tujini podrobno dokumentirani, argumenti za obrat v nacionalni politiki do drog iz škodljivega in nesmiselnega pregona uporabnikov v legalizacijo in nadzor so podprti z vse večjim številom študij.

Za legalizacijo konoplje je potrebna le politična volja s strani parlamentarnih strank.

Zakonski predlog za legalizacijo konoplje, ki smo ga leta 2018 skupaj s SMC vložili v parlamentarno proceduro, je bil narejen s široko javno razpravo in s sodelovanjem velikega števila deležnikov. Pod peticijo v podporo zakonu smo zbrali tudi več kot 18.000 podpisov državljanov.

Žal smo zaradi odstopa takratne vlade in poloma stranke SMC na volitvah ta projekt morali zamrzniti.Glede na novo sestavo državnega zbora in programske usmeritve parlamentarnih strank bi bilo s pobudo legalizacije konoplje smiselno znova poskusiti.

Legalizacijo načrtujejo tudi v številnih drugih državah, zato je za uspeh konopljarske panoge v Sloveniji ključnega pomena, da z legalizacijo pohitimo.

Več informacij o naši pobudi je dostopnih na spletni strani https://legalizirajmo.si/