1 min read

Borut Jakopin ni del Piratov

Držijo sicer navedbe RTVSLO, da je pred več kot pol desetletja na predprejšnjih državnozborskih volitvah kandidiral na Piratski listi (za kar sicer članstvo ni obvezno).[1] Vendar zatem ni bilo nadaljnjega sodelovanja, Jakopin pa na zadnjih volitvah leta 2018 ni kandidiral na nobeni listi.

Komurkoli, ki nas spremlja že vsaj malo časa, je lahko kaj hitro jasno, da so izjave, kakršna je Jakopinova, pod nivojem, ki ga pri ustvarjanju politike in mnenj zahtevamo Pirati. Od tovrstne komunikacije se ograjujemo in jo obsojamo.

Hkrati velja poudariti, da se uradna stališča stranke izražajo le preko uradnih profilov stranke na socialnih medijih in spletni strani, podajo pa jih lahko tudi zastopniki, a le kadar izrecno govorijo v imenu stranke. Vsakršna mnenja članov, ki jim je sicer zagotovljena anonimnost članstva, so le njihova lastna in s stranko nimajo opravka. Kakorkoli se člana stranke v primeru javnega delovanja, ki je v nasprotju z našimi načeli in programom, izključi.

Da se je avtorju prispevka zdela najbolj omembe vredna Jakopinova kandidatura na listi Piratske stranke pred šestimi leti, sicer ob naglici in posledični površnosti, ki ju zahteva moderno rokohitrsko poročanje še razumemo. Žalosti pa nas, da se za omembe nevredne smatrajo konstruktivne vsebine, ki so uradne izjave stranke.

Tako na primer, če se omejimo le na predloge prejšnjega meseca, še nikjer ni bil omenjen naš doprinos k razpravi o reformi RTVSLO in sicer smiselna ukinitev RTV prispevka[2] ter depolitizacija vodstvenih svetov[3]. Naš poziv k modernizaciji volitev, z omogočenjem elektronskega zbiranja podpisov podpore h kandidaturi, pa so objavili zgolj pri STA.[4]


  1. https://prt.si/tvitbj ↩︎

  2. https://prt.si/ukinitevprispevka ↩︎

  3. https://prt.si/depolitizacija ↩︎

  4. https://prt.si/digitalnipodpisi ↩︎