1 min read

Protestna čajanka: proti uničevanju ljubljanskega zdravstva

Protestna čajanka: proti uničevanju ljubljanskega zdravstva

V ponedeljek, 27. 2. 2023, bomo Pirati ob 15. uri organizirali protestno akcijo pred Mestno hišo Mestne občine Ljubljana.

Protestno akcijo organiziramo zaradi seje ljubljanskega mestnega sveta, ki bo potekala na isti dan. Na njej bodo mestni svetniki odločali o tem, ali si vodstvo Zdravstvenega doma Ljubljana zasluži izplačilo nagrade za delovno uspešnost.

Nagrada za uspešnost je v resnici le točka preloma in prikaz popolne absurdnosti situacije.

Med leti 2019 in 2022 je z delom prenehalo kar 59 družinskih zdravnikov. Programska oprema, ki jo ZD Ljubljana uporablja, je izredno počasna in zaposlenim otežuje delo. Telefonski centri so nedostopni uporabnikom in se izredno slabo odzivajo na klice.

Številne anekdote, zbrane na Ministrstvu za zdravje, ki smo jih nedavno objavili na naši spletni strani¹, kažejo na naraščajoče nezadovoljstvo z vodstvom in organizacijo ZD Ljubljana, tako s strani pacientov kot tudi s strani zaposlenih.

Od občanov bomo v okviru akcije zbirali zgodbe o njihovih izkušnjah z delovanjem zdravstvenih domov v Ljubljani. Slišano bomo nato na seji mestnega sveta tudi povedali.

Protest je namenjen predvsem temu, da izrazimo nestrinjanje s katastrofalnim stanjem zdravstva in zahtevamo prevzem odgovornosti s strani župana.
¹ prt.si/zdLJanek