1 min read

Pismo občanov Rogatca

Pismo občanov Rogatca

Do 1. junija lahko podprete našo pobudo za omejitev županskih mandatov;

Elektronsko 👉 prt.si/za2mandata

Po pošti 👉 prt.si/zupanpodpis

Skupina občanov iz Rogatca, kjer večni župan Mikolič vlada že 28 let, nam je poleg svojih podpisov podpore posredovala pismo, ki ga objavljamo v celoti:

"Podpiramo omejitev na dva mandata vsem županom, še posebej tistim v malih občinah, ki jih je čez 100 in so nezakonito ustanovljene saj nimajo 5000 prebivalcev in ki imajo večne župane kot je župan Rogatca Martin Mikolič (NSi). Župan občine Rogatec je neprekinjeno že 28 let.

V tem času si je podredil vse javne zavode, društva in dogodke v kraju. Tako namešča svoje ljudi na vodilna mesta v Zavodu za turizem in razvoj, ki ga povsem obvladujejo ljudje iz NSi, v vrtcu in osnovni šoli kjer kadruje po svoji volji, enako v Zdravstvenem domu, Komunali …

V občini ne obstaja društvo, ki ga ne obvladuje in vodi preko svojih članov in simpatizerjev in občinskega denarja, bodisi PGD, lovci, likovniki, ljudske pevke …

Tako se tudi pustna povorka mora odvijati na poti od šole do občine in ne več v kraju kot je to bilo v preteklosti, da kakšna kritična misel ne bi zadela župana ali občinsko upravo, muzej na prostem ali konjušnico. Konjušnico je občina odkupila, zdaj pa z njo upravlja in služi županova osebna prijateljica in podpornica.

Vedno znova si je podrejal občinski svet in preko vzporednih strank in kooperantov udobno vladal. Tako ima zdaj v občinskem svetu svojega sina, ki ga pripravlja, da ga bo nasledil kot župana in predsednika občinskega odbora NSi."

Z omejitvijo županskih mandatov na največ dva zaporedna bomo v lokalno samoupravo povrnili demokracijo!