1 min read

Pirati podprli kandidaturo na prihajajočih predsedniških volitvah

Pirati podprli kandidaturo na prihajajočih predsedniških volitvah

V torek, 29. decembra, smo v Piratski stranki izvedli svoj četrti redni kongres v letu 2020, ki je tako kot trije predhodni kongresi potekal povsem digitalno.

Člani so med drugim potrdili podporo kandidaturi Rolanda Benjamina Vaz Ferreire, sicer trenutnega predsednika stranke, na prihajajočih volitvah predsednika Republike 2022. 34-letni programer iz Murske Sobote, po izobrazbi univerzitetni diplomirani prevajalec ter trenutno magistrski študent poslovnih študij, ki je leta 2014 kandidiral na evropskih volitvah, je pred časom za Slovenijo napovedal boljšo prihodnost, z današnjim dnem pa se lahko zanese tudi na podporo Piratske stranke!

Ferreira je svoj uvodni nagovor prisotnim začel z vprašanjem: “Ali res mislite, da nimate razloga, da ste ponosni, da ste Slovenci?” Suvereno je nadaljeval s prepričljivimi podatki in statiskami, ki bi jih Sloveniji morale zavidati svetovne velesile, o svoji viziji vloge predsednika Republike pa povedal: “Naloga predsednika države je, da zrcali nacionalni ponos. Svojim ljudem mora vlivati samozaupanje, tujini pa zaupanje v svoje ljudi. Njegova naloga je, da ves svet (iz)ve za njegovo državo in svojim ljudem omogoči vključenost v svetovne znanstvene, kulturne in gospodarske tokove, s čimer bogati svojo državo v vseh pogledih.”

Nagovor je zaključil z naslednjimi besedami: “Točno zato bom na naslednjih volitvah kandidiral za predsednika države. Ker si kot Rolando Benjamin Vaz Ferreira upam privoščiti kršitev kulturne norme nepotrebne skromnosti, ki si je Janez Novak ne more. S tisoč let starega zaprašenega ogledala bom odstranil pajčevino in Slovencem pokazal nepopačen odsev njih samih. Ne odsev levih, niti odsev desnih, ampak odsev ljudi, ki že 1300 let dokazujejo, da ga ni naroda, ki je sposobnejši od njih, le da si tega ne upajo priznati, ker se ‘baje’ ne spodobi. Dober glas seže v deveto vas. Čas je, da skupaj zakričimo, da smo tu in končno mislimo resno!”

Leto 2022 utegne biti leto treh volitev, na katere se Piratska stranka ob polni podpori svojega članstva temeljito pripravlja. Odločitev Benjamina Ferreire, da svojo kandidaturo napove skoraj dve leti vnaprej, pozdravljamo z velikim entuziazmom.