1 min read

Na tokratnih evropskih volitvah piratske liste ne bo možno obkrožiti

Na tokratnih evropskih volitvah piratske liste ne bo možno obkrožiti

Državna volilna komisija je od obrazcev podpore, ki smo jih predložili ob vložitvi naše liste kot veljavne, potrdila le 903 obrazce, kar je premalo za uspešno vložitev kandidature.

Kar nekaj obrazcev je bilo neveljavnih zaradi različnih pomanjkljivosti, kot so npr. manjkajoči podatki ali podpisi uradnikov. Kljub temu da je obrazec podpore potrebno fizično overiti pred uradnikom, to še ni garancija, da bo uradnik postopek tudi pravilno izpeljal.

Letošnja kampanja zbiranja podpisov je bila sicer med najbolj napornimi doslej, saj so nas poleg rigidnega sistema, še dodatno ovirale stavke upravnih enot, pogosto sesuvanje strežnikov in dolge čakalne vrste, zlasti na največjih upravnih enotah.

Vsem, ki ste se kljub kaotičnim razmeram odločili čakati v vrsti in nam oddati podpis podpore, se iskreno zahvaljujemo. S pobudo na ustavnem sodišču poskušamo doseči, da se bo podpore v prihodnje dalo oddati elektronsko.

Poleg evropskih volitev bodo potekali tudi trije referendumi. Svoj trud bomo namesto v volitve usmerili v referendumsko kampanjo za polno legalizacijo konoplje.