1 min read

Jankovićeva klika je za lastno korist pripravljena žrtvovati tudi dobrobit otrok

Jankovićeva klika je za lastno korist pripravljena žrtvovati tudi dobrobit otrok

Eden izmed razlogov, zakaj ljubljanska občina kljub ostrim kritikam s strani stroke še vedno vztraja pri združitvi vseh javnih vrtcev, je zagotovo tudi trgovanje s položajem direktorja tega mega vrtca, ki bo po številu zaposlenih večji od katerega koli drugega občinskega podjetja.

Neuradno je najverjetnejša kandidatka za direktorico mega vrtca Barbara Novinec, ki je ravnateljica vrtca Galjevica. Po trditvah sindikata SVIZ je Novinec ovirala podpisovanje peticije, s katero želijo zaposleni izraziti nasprotovanje združevanju vrtcev.¹

Odkar Novinec vodi vrtec Galjevica, je ta sklenil za več kot 200.000 EUR poslov s podjetji, ki jih vodi njen brat. Novinec pa poleg ravnateljske funkcije hkrati vodi še lastno zasebno jezikovno šolo, ki je za zavode in podjetja, katerih ustanoviteljica je Mestna občina Ljubljana, opravila za več kot 860.000 EUR storitev.²

Janković je v MOL spletel mrežo, ki spominja na kriminalno organizacijo. Kdor ima povezave in poznanstva znotraj te mreže, so mu odprta vsa vrata. Na tak način se na očeh javnosti izčrpava javna sredstva in zapravlja milijone.

Do kdaj bodo občani Ljubljane to še tolerirali? Skrajni čas je, da se sistemski nepotizem in korupcijo na nivoju ljubljanske občine zaustavi.

¹ prt.si/svizpet

² prt.si/korugal