Tematika: Zasebnost in nadzor

  • Tematika

  • Avtor

Število zadetkov: 25

Zakaj so “piratske tematike” odločilne za našo prihodnost?

10. July, 2018 - Če vas skrbi dolgoročno preživetje in prihodnost Slovenskega naroda, se ne sekirajte glede angleščine v šoli in “islamske invazije”. Če zaradi avtomatizacije ne bo več delavnih mest in zaradi tehnološkega zaostanka ne bo dovolj denarja za UTD in posledično hrano, bo vse ostalo povsem nepomembno.

Rok Andrée
Predsednik stranke
Članek se posveča naslednjim programskim točkam:  Zasebnost, nadzor in varovanje podatkovSvoboden, nevtralen in hiter internetReforma monopola nad avtorskimi deliOdprti standardi in prosti formatiSvobodna programska opremaPrivatizacija in upravljanje podjetij v državni lastiKljučna infrastrukturaProstotrgovinski sporazumiUniverzalni temeljni dohodek

Sova ne da dokumentov v javnem interesu!

12. April, 2018 - Državno pravobranilstvo toži medij Pod črto zaradi objave člankov o kazenskem postopku zoper nekdanjega direktorja agencije SOVA Iztoka Podbregarja.Agenciji CIA je “ušlo”

1. May, 2018

Članek se posveča naslednjim programskim točkam:  Zasebnost, nadzor in varovanje podatkov

Protest proti represiji!

1. May, 2018

Članek se posveča naslednjim programskim točkam:  Spoštovanje človekovih pravicDržava in njeni javni servisiTL;DR Nevtralnost Interneta

12. July, 2018 - Ko se usedete za napravo, ki je povezana na širni svetovni splet lahko dandanes z enim klikom ponesete v svet zahtevek za ogled družabnega omrežja, že z drugim ste na vašem najljubšem blogu. Ko preberete članek, že gledate video na portalu Youtube. In vse to dostopate z mesečnim plačilom vezave pri operaterju. Predstavljajte si, da bi morali za dostop do sleherne naštete storitve doplačati. Predstavljajte si, da se eksplozija novih storitev, ki smo ji bili priča v zadnjem desetletju, čez noč ustavi. To preprečuje nevtralnost interneta, ki bo tematika tokratnega TL;DR prispevka.

Članek se posveča naslednjim programskim točkam:  Zasebnost, nadzor in varovanje podatkovSvoboden, nevtralen in hiter internetDigitalna ekonomija

Neodgovorna uporaba protiterorističnih zakonov?

12. July, 2018 - V zadnjem desetletju je bil besedni sprožilec »terorizem« uporabljen pri spodkopavanju vseh oblik naše zasebnosti: zasebnost prostora, pisne komunikacije, podatkov, telesa in lokacije. Na podoben način je bil v 50. letih uporabljen »komunizem«, oziroma »jazz glasba« še pred tem.

Članek se posveča naslednjim programskim točkam:  Spoštovanje človekovih pravic

Prisluškovanje 21. stoletja ne enačite s tistim v 90. letih

12. July, 2018 - Zakonodajalci in nadzorni jastrebi pogosto predstavljajo množično internetno prestrezanje podatkov v realnem času zgolj kot »prilagoditev na novo tehnologijo« in se poskušajo pretvarjati, da ne pomeni nič drugega, kot je pomenilo v analognem svetu. To ni le zavajajoče, je popolna izmišljotina in očitna laž.

Članek se posveča naslednjim programskim točkam:  Spoštovanje človekovih pravicZasebnost, nadzor in varovanje podatkov

Število zadetkov: 25