• Tematika

  • Avtor

Število zadetkov: 421

Evropski Pirati glasovali proti novi Evropski Komisiji

28. november, 2019 - Piratski evroposlanci so včeraj glasovali proti novi Evropski komisiji, na čelu katere je Ursula von der Leyen. Predlagana digitalna politika ni zadovoljiva, kakor tudi ne izbrano osebje komisije in niti sam postopek sestave le-te.

Članek se posveča naslednjim programskim točkam:  Zaščita zasebnosti

CBD: Koga ščiti uredba EU o novih živilih?

8. november, 2019

Urša Orehek
Blagajničarka
Članek se posveča naslednjim programskim točkam:  Regulacija in legalizacija konoplje

Odprto pismo Vladi: Ste pripravljeni na krizo?

7. november, 2019 - Ali bodo zaradi vaše neaktivnosti spet trpele Slovenke in Slovenci?

Članek se posveča naslednjim programskim točkam:  Postavimo zdrave temelje za dolgoročen razvoj SlovenijeDavčna politikaSocialna država

Kakšne pravice bodo imeli otroci SDS – geji, lezbijke in biseksualci?

6. november, 2019 - Glede na to, da se število napadov na ranljive manjšine, kamor spada tudi LGBT skupnost, veča, preteklost pa kaže, da jih naše sodstvo ne jemlje resno, je vsakomur lahko jasno, da naša država očitno noče biti del odprte in razvite družbe.

Marko Pušnik
Član jedra
Članek se posveča naslednjim programskim točkam:  Spoštovanje človekovih pravicSkrb za pravice žensk


Ljubljančani župana, ki bo delal za turiste in redke bogataše, male ljudi pa rinil na rob, ne rabimo

21. oktober, 2019 - Župan Zoran janković ima dolgo zgodovino sumljivih potez in potencialno koruptivnih dejanj. Mesta ne vodi v dobrobit meščanov, ampak turistov in kapitala. Ugotovitev KPK o dveh milijonih premoženja nepojasnjenega izvora, je dovolj, da mestni svetniki župana razrešijo.

Članek se posveča naslednjim programskim točkam:  Država in njeni javni servisiDružinska politikaAktivno bomo reševali probleme mladihSocialna državaEfektivna transparentnost

Ukrepi ministrstva za zdravje: Pirati nočemo uničenja trga konoplje!

9. oktober, 2019 - Dodatno zaostrovanje regulacije bi pomenilo izjemno škodo slovenskemu trgu konoplje, ki trenutno obsega več kot 30 milijonov evrov letno. Birokrate na Ministrstvu za zdravje bomo morali v ukrepanje prepričati sami.

Članek se posveča naslednjim programskim točkam:  Regulacija in legalizacija konoplje

Konoplja 2019: Vlada naj zaščiti našo industrijo in ljudi!

27. september, 2019 - V časih, ko naj bi se gledalo na vsak evro, naj se ne zavira področja konoplje v Sloveniji, temveč se ga spodbuja! Z uničenjem panoge pridelave konoplje, bo škoda za državo in Slovence večplastna. Čas je, da Vlada s premierom Marjanom Šarcem na čelu, naredi konec nesmislom birokratov na Ministrstvu za zdravje.

Članek se posveča naslednjim programskim točkam:  Regulacija in legalizacija konoplje

Pirati obiskali strokovnjake v Elektroinštitutu Milana Vidmarja

13. september, 2019 - Ker Pirati veliko damo na znanost in ker se zadnje mesece tudi v javnosti veliko sprašuje o prihodnosti energetske oskrbe, smo se v okviru priprave naše strategije elektro oskrbe Slovenije odpravili na Inštitut Milan Vidmar. Tam smo se seznanili z osnovami električnih omrežij ter zagatami in pastmi na teh področjih.

Neža Vižintin
Članica jedra
Članek se posveča naslednjim programskim točkam:  Znanost in raziskovanjeSpodbujanje znanstvenih raziskavKljučna infrastruktura

Jedrska energija: najbolj zelen vir energije

22. julij, 2019

Članek se posveča naslednjim programskim točkam:  Energetski viri in učinkovita raba energije

Število zadetkov: 421