Odprto pismo Vladi glede napadov na Pod Črto

Objavljeno v kategoriji Cenzura, Informacijska politika.

Spoštovani,

V Piratski stranki Slovenije z zaskrbljenostjo spremljamo nedopustne pritiske, ki jih na medijski portal Pod Črto izvaja Slovenska obveščevalno-varnostna agencija(Sova). Kot vam je verjetno znano, je Sova nedavno vložila tožbo proti medijskemu portalu Pod Črto zaradi objave člankov o sojenju nekdanjemu direktorju Sove.

Pirati vemo, da je učinkovito in neovirano delovanje preiskovalnega novinarstva eden ključnih temeljev zdravega delovanja ustavne demokracije. V luči tega nas zanima, kaj o omenjenem nedopustnem napadu na preiskovalno novinarstvo menite na Vladi.

Prav tako nas zanima, kako bo Vlada takoj ukrepala, da se omenjeno stanje nemudoma odpravi, ter da se pristojne v tem primeru, zaradi omenjenega nedopustnega pritiska, ustrezno sankcionira?

Pirati smo prepričani, da Slovenija ne sme biti država, v kateri bi lahko državni aparat zlorabljal svojo moč za napade in ustrahovanje raziskovalnih novinarjev, ki z ustreznimi dokazili in dokumenti, pišejo o stranpoteh javnih uslužbencev, ki smo jim državljani tako prek plačevanja davščin, kot tudi z delegiranjem nekaterih državnih funkcij, zaupali vodenje naše države.

V pričakovanju ažurnega odziva, kot tudi ustreznega ukrepanja s strani Vlade,

Pirati

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Postani član Piratske stranke?

Za včlanitev je potrebno zgolj izpolniti pristopno izjavo in poravnati letno članarino.

Včlani se!