Anonimni avtor
* Avtorjem omogočamo anonimnost, saj nekateri še ne želijo biti asociirani kot člani stranke. Za več informacij se obrnite na zapisi@piratskastranka.si.
Vsi blog zapisi

Spoznaj nosilca enote Maribor: Tomas Tišler

24. junij, 2014 (nazadnje posodobljeno: 7. maj, 2018)
Objavljeno v kategoriji: Volitve DZ 2014
Pirat Tomas Tišler, kandidat za državno zborske volitve. Foto: Matej Pusnik
Foto: Matej Pušnik

Vsak dan se nam je za državnozborske volitve 2014 predstavil en nosilec oz. nosilka liste. Začenjamo s sedmo enoto, VE7 – Maribor, jutri pa nadaljujemo z nosilko VE4  Bežigrad, Urško Orehek.

Ime in priimek
Tomas Tišler
Datum rojstva
9. 6. 1975
Izobrazba
Univerzitetni diplomirani nemcist in politolog,
specialist managementa v izobraževanju
Poklic
javni uslužbenec
Volilna enota
VE7 – Maribor
Okraji
Maribor I in IV
Twitter
@TislerTomas

Odraščal sem v Mariboru in med osnovno šolo spoznal tudi življenje tujca v Nemčiji, kjer sem preživel slaba 3 leta. Po vrnitvi iz tujine sem končal I. gimnazijo v Mariboru, na študij nemškega jezika na Filozofski fakulteti in politologije na Fakulteti za družbene vede sem se podal v Ljubljano. Ker se človek celo življenje uči, sem vpisal in končal podiplomsko izobrazbo managementa v izobraževanju na Fakulteti za management v Kopru.

Zaposlen sem na Direktoratu za informacijsko družbo, kjer se ukvarjam z razvojem informacijske družbe v Sloveniji, prosti čas preživljam z družino, ob glasbi in na kolesu. Moj moto je: Če ne bom sam, ne bo nihče drug namesto mene.

Politiko spremljam od osamosvojitve Slovenije, dolga leta kot politični »jamrač« v družbi, za vstop v aktivno politiko pa sem se odločil leta 2011, ko se mi je zdel skrajni čas, da nehamo jamrati in storimo kaj tudi sami. Takrat sem se pridružil Piratom in pomagal ustanoviti stranko, ki jo poznamo danes. Pirati nismo tipična stranka za slovenske razmere, na političnem zemljevidu se ne postavljamo levo ali desno, saj ne sprejemamo te delitve. Pomembno je, kaj je dobro za državo in državljane in ne kaj je levo ali desno. Le z dejanskim sodelovanjem lahko potegnemo našo barko naprej, zato bomo vselej podpirali rešitve, ki bodo dobre za Slovenijo, in zavračali druge, ne glede na to, kdo jih bo predlagal.

Zavzemam se za svobodo posameznika tako v realnem kot tudi v virtualnem svetu, pri čemer je pomembna posameznikova zasebnost. Znanje je javna dobrina, zato ne odstopam od tega, da je na voljo vsem. Enako velja za zdravje, ki je, kot sem tudi sam spoznal, temelj vsega ostalega. Zato podpiram javno zdravstvo in javno šolstvo, ki imata sicer resne težave s financiranjem, a sem mnenja, da mora država postoriti največ, kar je mogoče, in še več za njuno ohranitev. Kot Piratu mi je blizu vse kar je vezano na informacijsko družbo, zavzemam se za uveljavitev dostopa do interneta kot človekove pravice, saj je družba 21. stoletja v bistvu e-družba do katere mora imeti dostop slehernik.

Seveda je nadvse pomembno vprašanje, ki si ga postavi volivec, kaj lahko pričakuje od stranke in kandidata, ki ju na volilnem lističu obkroži:

Volivec Piratov dobi v prihodnost usmerjeno stranko , ki politiko razume kot orodje in ne kot cilj.

Se vidimo na volitvah!

Vas zanima več? Tomasu lahko vprašanja postavite tu – v komentarjih – oz. preko twitterja @TislerTomas.

* Zapis izraža stališča avtorja in ne nujno tudi Piratske stranke.