Vse izjave

Zahvala ob zaključku volitev

17. julij, 2014
Objavljeno v kategoriji: Volitve, Volitve DZ 2014

Fantje in dekleta po celi Sloveniji, podporniki Piratov!

Slovenski Pirati se zahvaljujemo vsem vam, ki ste obkrožili številko pred logotipom Piratske stranke Slovenije, in obenem čestitamo strankam, ki so se uspele uvrstiti v Državni zbor ali doseči več kot 1 % glasov. Hvala vsem za korektno politično tekmo.

Seveda upamo na vaše sodelovanje pri projektih Piratov in na korekten odnos tudi vnaprej.

Piratska ideja je ideja prihodnosti, e-družba je naša realnost, vsekakor pa lahko od naše stranke tudi v bodoče pričakuje podporo vsak, ki se bo zavzemal za transparentnost, deljenje in evolucijo politike, svobodo ljudi in spleta ter druge piratske vrednote, pri čemer pa ne smemo pozabiti človekovih pravic, okolja in razvoja gospodarstva v smer, ki bo mladim omogočila, da svoje potenciale izpolnijo tudi doma, ne le v tujini. Taki projekti že potekajo, pri čemer želimo posebej izpostaviti prizadevanja društva Duh časa, ki ga Pirati ponosno podpiramo.

Prav tako hvala vam, ki ste prišli na volišče in želeli voliti Pirate, pa tega žal niste mogli storiti. Kljub našim prizadevanjem, v kratki predvolilni kampanji nismo mogli zagotoviti kandidata ali kandidatke za prav vsak volilni okraj. Smo pa bili prisotni v vseh 8 volilnih enotah po Sloveniji, v kranjski celo po uspešni pritožbi na Vrhovno sodišče, kar si štejemo za velik uspeh. Obljubljamo, da bomo na naslednjih volitvah v Državni zbor, rednih ali predčasnih, prisotni na čisto vsakem slovenskem volišču.

Tokrat Pirati še nismo dosegli parlamentarnega praga. Kar bi mnogi označili za neuspeh, mi vidimo kot velik uspeh, ki ga z nami deli skoraj 12.000 volivcev in volivk, torej vas! Po volitvah v Evropski parlament pred dobrim mesecem dni smo se ponovno predstavili slovenski javnosti in pokazali, da povsem resno plujemo v razburkane politične vode.

Pirati ostajamo trezna in na razumu temelječa izvenparlamentarna opozicija. Ne bomo tiho! Evolucija politike, transparentnost in deljenje ostajajo naša vodila tako danes kot tudi jutri.

Naša kampanja je ves čas temeljila na zagnanosti prostovoljcev, nizkih stroških in vaši podpori, saj nismo klasična politična stranka. Sodobno in napredno želimo pristopiti tudi k političnim dejanjem in načinom komuniciranja. Če so vas naše ideje pritegnile, ste seveda dobrodošli, da se nam pridružite kot člani, ali pa se vsaj udeležite katerega naših odprtih sestankov v Klubu Dishi v Ljubljani.

Hvala vsem in kmalu na svidenje na lokalnih volitvah Republike Slovenije 2014!