Vse izjave

Spoznaj nosilko enote Ljubljana Bežigrad: Urška Orehek

8. maj, 2018 (nazadnje posodobljeno: 11. maj, 2018)
Objavljeno v kategoriji: Volitve DZ 2018
Urška Orehek, Piratska stranka Slovenije.

Vsak dan se nam bo predstavil en nosilec oz. nosilka liste. Tokrat predstavljamo nosilko liste VE4 – Ljubljana Bežigrad, Urško Orehek. Jutri nadaljujemo s kandidatom v VE 2 – Postojna Anžetom Jesenekom. Izglasovane liste kandidatov in kandidatk si lahko preberete tule: http://pir.at/liste

Ime in priimek
Urška Orehek

Datum rojstva
15. 03. 1969

Izobrazba
Diplomirana ekonomistka

Poklic
Strokovna svetovalka v zadrugi

Volilna enota
VE4 – Ljubljana Bežigrad

Okraji
Domžale 1, Ljubljana – Bežigrad 1

Twitter
@MarsalUrsa

Prihajam iz Domžal. Z delom sem pričela pri 19 letih in spoznala delovno okolje tako v podjetjih v državni lasti kot v zasebnem sektorju.

Sem ustanovna članica in članica upravnega odbora zadruge KonopKo z.o.o., so.p.. Njen namen je povezovanje obstoječih in bodočih pridelovalcev ter predelovalcev konoplje v različne družbeno koristne namene in povezovanje inovatorjev, raziskovalcev in drugih zainteresiranih na področju konopljarstva.

Zavzemam se za čim bolj ekološko pridelavo hrane v okolju, v katerem živimo. V Sloveniji povečati samooskrbo z biološko neoporečno hrano in s tem narediti slovenskega kmeta prepoznavnega in konkurenčnega na globalnem in domačem trgu. Hkrati pa se seveda zavzemam za legalizacijo vsestranske rastline konoplje.
V zadružništvu vidim priložnost za nastanek novih delovnih mest, ki so odgovor na vse pogostejše nevzdržne situacije prekarnega dela. V tem pogledu se popolnoma strinjam z dr. Karolino Babič.

Sem ustanovna članica in članica jedra Piratske stranke Slovenije, kjer opravljam tudi funkcijo blagajničarke. Posebej sem ponosna na dejstvo, da se lahko Pirati pohvalimo (in se pohvalim) s pozitivnim mnenjem poslovanja stranke s strani Računskega sodišča Slovenije. Menim, da je ključno, da so politične stranke s svojim poslovanjem zgled ostalim državljanom in pravnim osebam.

Pirati so me prepričali predvsem s svojimi zelenimi momenti, bojem za zasebnost, posluhom za razvoj, za socialna vprašanja, za sodelovanje ter transparentnost.

Vse to lahko strnemo v stavek: “Da bo razvoj služil ljudem”.