Vse izjave

Spoznaj nosilca enote Novo mesto: Rok Deželak

22. maj, 2018 (nazadnje posodobljeno: 20. avgust, 2018)
Objavljeno v kategoriji: PredstavitveJedra, Volitve DZ 2018
Rok Deželak, Piratska stranka Slovenije.

Vsak dan se nam bo predstavil en nosilec oz. nosilka liste. Danes se nam predstavlja nosilec liste VE6 – Novo mesto, Rok Deželak.

Ime in priimek
Rok Deželak
Datum rojstva
10. 4. 1978
Izobrazba
Ekonomsko-komercialni tehnik
Poklic
Menedžer organizacij
Volilna enota
VE6 – Novo mesto
Okraji
Laško, Sevnica

Prihajam iz Laškega, kjer sem bil pobudnik in ustanovitelj mnogoterih društev na področjih mladinske politike in kulture, skozi katere sem spoznal tudi problematiko avtorskega prava in intelektualne lastnine. S politiko na državni ravni se nisem želel ukvarjati, pa vendar, ko sem spoznal platformo Piratov iz tujine, sem takoj vedel, da si želim delovati v prav takšni skupini in za iste cilje.

Moja Piratska zgodba

Sem eden prvih pobudnikov za nastanek Piratske stranke Slovenije. V stranki aktivno delujem že od ranega začetka v Sloveniji, lahko rečem, da sem soustvaril njeno podobo. Slovenski Pirati smo del svetovnega piratskega gibanja, kjer že sodelujemo in sooblikujemo politiko z ostalimi strankami in pobudami na mednarodnem nivoju.

Piratska stranka Slovenije se je razvila v zelo specifično organizacijo oz. politično stranko. Ideja izhaja iz piratske miselnosti, ki predpostavlja in zahteva zavezo za sooblikovanje in soodločanje vseh akterjev v družbenih skupinah, s sodelovanjem kot temeljem delovanja. To so trije stebri naše organizacije, ki definirajo oblikovanje politik v stranki. Živimo v digitalni družbi, ki zahteva hitre odgovore in temeljit premislek o družbi za boljši jutri.

Ustvarjamo politično platformo, v kateri deluje široka civilnodružbena javnost.

Piratska stranka je politična stranka, ki vidi vlogo politike kot orodje in ne kot cilj. Z evolucijo in spremembami na vseh nivojih družbe zaplujmo v novo – moderno državo 21. stoletja. Živimo v hitro spreminjajočem se svetu, kjer mora država zagotoviti nadaljnji razvoj svojim državljanom.