Vse izjave

Spoznaj kandidatko enote Ljubljana Center: Neža Vižintin

11. maj, 2018 (nazadnje posodobljeno: 20. avgust, 2018)
Objavljeno v kategoriji: PredstavitveJedra, Volitve DZ 2018
Neža Vižintin, Piratska stranka Slovenije.

Vsak dan se nam bo predstavil en nosilec oz. nosilka liste. Tokrat predstavljamo kandidatko VE3 – Ljubljana Center. Jutri nadaljujemo s kandidatom VE4 – Ljubljana Bežigrad, Adrienom Osenjakom.

Ime in priimek
Neža Vižintin

Datum rojstva
14. 9. 1989

Izobrazba
Gimnazijska maturantka

Volilna enota
VE3 – Ljubljana Center

Okraji
Vič Rudnik IV in Ljubljana Center

Prihajam iz Dobena nad Mengšem, kjer sem odraščala v naravi. Drugih otrok v naselju skoraj ni bilo, zato sem dneve preživljala z domačimi živalmi, raziskovanjem gozdov ter obiskovanjem okoliških kmetij.

V šoli so me drugi otroci pogosto zasmehovali, zato sem preko svojih izkušenj sčasoma postala predana zaščiti šibkejših in zatiranih ter izboljšanju razmer. Jasno mi je, da tak boj zahteva veliko znanja o družbi, zato ko le imam čas, proučujem sociologijo, psihologijo, živalsko psihologijo in podobne vede.

Maturirala sem na Gimnaziji Ledina in se vpisala na študij sociologije in slovenistike na Filozofski fakulteti. Še v času študija sta me pritegnili področji trženja ter psihologije živali. Prekinila sem študij in se za leto dni preselila v London. Tam sem delala pri marketinških podjetjih, hkrati pa še kot skrbnica živali.

Moja vizija Piratske zgodbe

Moja glavna strast – to je tudi priložnost, ki jo vidim v Piratih – je izboljšanje pogojev za vse, ki trpijo, so zanemarjeni, zatirani ali preslišani. Ob tem me vodi prepričanje, da čeprav je sočustvovanje pomembno, mora biti vodilo za spremembe predvsem znanje na podlagi znanstvenih dognanj. Zato sem se pridružila Piratski stranki. Verjamem, da je v spremembe treba vložiti svoj čas, delo in talente, ki jih imamo.

Predvsem si še naprej želim delovati na področju zaščite živali. Verjamem, da razumevanje in usmerjanje razvoja, ki v prvi vrsti koristi ljudem, nikakor ne izključuje tudi živali, ki niso stvari, ampak čuteča bitja. Verjamem, da Pirati trdno stojijo za tem stališčem.