Vse izjave

Spoznaj kandidata v enoti Novo Mesto: Jože Pirh

18. maj, 2018 (nazadnje posodobljeno: 22. maj, 2018)
Objavljeno v kategoriji: Volitve DZ 2018

Vsak dan se nam bo predstavil en nosilec oz. nosilka liste. Tokrat predstavljamo kandidata VE6 – Novo mesto, Jožeta Pirha. Jutri nadaljujemo s kandidatom VE3 Ljubljana – Center, Ratkom Stojiljkovićem.

Ime in priimek
Jože Pirh

Datum rojstva
7. 7. 1986

Izobrazba
CIRIUS Kamnik

Poklic
Monter elektronskih sklopov

Volilna enota
VE6 – Novo mesto

Okraji
Trebnje, Brežice

Rojen sem v Novem mestu in že ob rojstvu so mi diagnosticirali cerebralno paralizo in spastiko. Devetnajst operacij je bilo treba, da sem pri osmih letih končno lahko shodil, čeprav ne brez bolečin. Pri 16 letih mi je umrla mama, že prej sta se razšla z očetom, tako da sva s sestro ostala sama. Po večletnih naporih sem se – tudi s pomočjo donatorjev – končno uspel preseliti na svoje. Kljub vsem oviram sem uspešno dokončal osnovno šolo s prilagojenim programom, potem pa sem se vpisal in uspešno dokončal poklicno elektrošolo v Kamniku.

Kljub gibalni oviranosti menim, da to ni nikakršna prepreka za polno in zdravo življenje – tako poskušam živeti vsak dan. Sem strasten navijač košarkarskega kluba Krka, živim na svojem, sčasoma želim odkupiti stanovanje. Z leti sem ugotovil, da želim stvari spremeniti na bolje tudi tako, da svoje znanje in izkušnje ponudim tistim ljudem, ki se politično angažirajo in menim, da imajo dobre rešitve, predvsem pa niso del starih političnih strank, ki so v preteklih tridesetih letih že marsikaj zavozile. Zame je to Piratska stranka Slovenije.

Jaz in Pirati

Pirate spremljam že od začetka. Menim, da smo se že dobro dokazali, a nas imam še vedno za mlado stranko. Tudi s tega stališča, da smo za razliko od stare politike transparentni ter da nismo bili del nobene korupcijske afere. Še več, vse piratsko gibanje je v velikem delu posvečeno boju proti korupciji.

Menim, da je posebna odlika Piratov to, da niso ideološki – v Piratski stranki Slovenije lahko izraziš svoje mnenje in si slišan. Seveda pa Pirate odlikuje tudi zaupanje v znanost, kar pomeni, da je vsaka ideja pretehtana, a so sprejete le dobre rešitve.

Pirati so upanje za naprej.