Vse izjave

Spoznaj kandidata v enoti Ljubljana – Center: Tomas Tišler

11. maj, 2018 (nazadnje posodobljeno: 20. avgust, 2018)
Objavljeno v kategoriji: PredstavitveJedra, Volitve DZ 2018

Vsak dan se nam bo predstavil en nosilec oz. nosilka liste. Tokrat predstavljamo kandidata v VE3 – Ljubljana Center. Jutri nadaljujemo z nosilcem VE8 – Ptuj, Igorjem Brlekom.

Ime in priimek

Tomas Tišler

Datum rojstva

9. 6. 1975

Izobrazba

Univerzitetni diplomirani nemcist in politolog, specialist managementa v izobraževanju

Poklic

Vodja sektorja za razvoj informacijske družbe na Direktoratu za informacijsko družbo

Volilna enota

VE3 – Ljubljana Center

Okraji

Ljubljana – Vič Rudnik II, Ljubljana – Vič Rudnik III

Twitter

@TislerTomas

 

Odraščal sem v Mariboru in med osnovno šolo spoznal tudi življenje tujca v Nemčiji, kjer sem preživel slaba 3 leta. Po vrnitvi iz tujine sem končal Prvo gimnazijo v Mariboru, na študij nemškega jezika na Filozofski fakulteti in politologije na Fakulteti za družbene vede sem se podal v Ljubljano. Ker se človek celo življenje uči, sem se vpisal v in končal podiplomski študij managementa v izobraževanju na Fakulteti za management v Kopru.

Zaposlen sem na Direktoratu za informacijsko družbo, kjer se ukvarjam z razvojem informacijske družbe v Sloveniji, prosti čas preživljam z družino, ženo in njenima hčerama, ob glasbi in na kolesu. Moj moto je: Če ne bom sam, ne bo nihče drug namesto mene. Tako dojemam tudi obveznost udeležbe na volitvah.

Vstop v politiko

Politiko spremljam od osamosvojitve Slovenije, dolga leta kot politični »jamrač« v družbi. Za vstop v aktivno politiko sem se odločil leta 2011, ko se mi je zdel skrajni čas, da nehamo kolektivno jamrati in nekaj storimo tudi sami. Takrat sem se pridružil Piratom in pomagal ustanoviti stranko, ki jo poznamo danes.

Pirati nismo tipična stranka za slovenske razmere, na političnem zemljevidu se ne postavljamo levo ali desno, saj ne sprejemamo te delitve. Pomembno je, kaj je dobro za državo in državljane in ne, kaj je levo ali desno. Le z dejanskim sodelovanjem lahko potegnemo našo barko naprej, zato bomo vselej podpirali rešitve, ki bodo dobre za Slovenijo, in zavračali druge, ne glede na to, kdo jih bo predlagal.

Zavzemam se za svobodo posameznika tako v realnem kot tudi v virtualnem svetu, pri čemer je najbolj pomembna posameznikova zasebnost. Znanje je javna dobrina, zato ne odstopam od tega, da je prosto dostopno in na voljo vsem. Enako velja za zdravje, ki je, kot sem tudi sam spoznal, temelj vsega ostalega. Zato podpiram tako javno zdravstvo, kot tudi javno šolstvo, ki imata sicer resne težave s financiranjem, a sem mnenja, da mora država postoriti največ, kar je mogoče, in še več za njuno ohranitev in primeren razvoj.

Kot Piratu mi je blizu vse, kar je vezano na informacijsko družbo. Zavzemam se za uveljavitev dostopa do interneta kot človekove pravice, saj je družba 21. stoletja v bistvu e-družba, do katere mora imeti dostop slehernik. Izključevanja posameznikov iz posameznih družbenih segmentov je že tako preveč, naj nam ostane vsaj internet kot nek odprt in vključujoč prostor.

Seveda je nadvse pomembno vprašanje, ki si ga postavi volivec, kaj lahko pričakuje od stranke in kandidata, ki ju na volilnem lističu obkroži: Volivec Piratov dobi v prihodnost usmerjeno stranko, ki nas ne deli na leve ali desne, ki politiko razume kot orodje za dosego pozitivnih sprememb in ne kot cilj.

Udeležimo se volitev, saj lahko le skupaj premikamo gore!

Za kakršnakoli vprašanja se obrnite name na: tomas.tisler@piratskastranka.si