Vse izjave

Spoznaj kandidata enote Ljubljana – Center: Tomaž Golob

30. maj, 2018
Objavljeno v kategoriji: Volitve DZ 2018
Tomaž Golob, Piratska stranka Slovenije.

Vsak dan se nam bo predstavil en nosilec oz. nosilka liste. Danes se nam predstavlja kandidat VE3 – Ljubljana Center, Tomaž Golob.

Ime in priimek
Tomaž Golob
Datum rojstva
17.11.1993
Izobrazba
Gimnazijski maturant
Poklic
Razvijalec iOS aplikacij
Volilna enota
VE3 – Ljubljana Center
Okraji
Šiška II

Sem Tomaž Golob, rojen v Ljubljani, odraščal v Kosezah. Odkar pomnim so me vedno zanimali računalniki, zato sem se po osnovni šoli vpisal na Elektrotehniško-računalniško strokovno šolo in gimnazijo Ljubljana. Izobraževanje sem nadaljeval na Fakulteti za računalništvo in informatiko. Praktična uporaba mojih veščin me je zanimala bolj kot sam študij, poleg tega sem v času študija dobil več ponudb za delo. Tako sem v drugem letniku prekinil študij in odprl s.p. Sedaj se preživljam kot programer in delam za več, na digitalnem trgu uveljavljenih, podjetij.

Udejstvovanje pri Piratih

Pirate sem med volitvami leta 2014 spoznal prek takratnega Pirata R. Benjamina V. Ferreire, ki je bil kandidat za evropskega poslanca. Čeprav so me Piratske teme in Piratski boj za efektivno transparentnost, digitalizacijo in boj proti korupciji takoj navdušili, moram priznati, da sem v Piratskih vrstah v veliki meri ostal zaradi ljudi v stranki. Še naprej sem del Piratske zgodbe tudi zato, ker so Pirati neobremenjeni z zgodovino in delitvami po linijah levo-desnih ideologij.

V Piratski stranki največ prispevam na področjih gospodarstva, razvoja demokracije in zunanje politike. Aktiven sem kot Piratski aktivist, ekipi pomagam tudi z digitalnim oglaševanjem in drugimi zadevami s področja računalniške tehnologije.

Verjamem, da letošnja izvolitev Piratov v parlament pomeni politični moment, ki je za Slovenijo nujen. Jasno mi je, da zdajšnja politika sodobnega sveta ne razume in gleda predvsem v zgodovino. Zato menim, da je čas za Pirate in za to, da bo razvoj služil vsem ljudem.