Vse izjave

Spoznaj kandidata enote Ljubljana Bežigrad: Adrien Osenjak

11. maj, 2018 (nazadnje posodobljeno: 20. avgust, 2018)
Objavljeno v kategoriji: PredstavitveJedra, Volitve DZ 2018
Adrien Osenjak, Piratska stranka Slovenije.

Vsak dan se nam bo predstavil en nosilec oz. nosilka liste. Tokrat predstavljamo kandidata VE4 Ljubljana Bežigrad, Adriena Osenjaka. Jutri nadaljujemo s kandidatom Robertom Križaničem VE8 – Ptuj.

Ime in priimek
Adrien Osenjak
Datum rojstva
02. 04. 1991
Izobrazba
Tehnik računalništva in informatike
Poklic
Tehnik računalništva
Volilna enota
VE4 Ljubljana Bežigrad
Okraji
Moste Polje II in III

Domače gnezdo sem zapustil že zelo zgodaj in v Ljubljani živim od najstniških let, kjer sem obiskoval gimnazijo WŠL. Zaradi finančne stiske in družinskih težav sem bil prisiljen izobraževanje prekiniti in sem se začasno redno zaposlil. V šolske klopi sem se vrnil, ko sem si finančno opomogel – ob delu sem maturiral in se nato vpisal na višjo šolo, ki jo zdaj končujem.

Skozi življenje sem imel ogromno stika z ljudmi, poslovno in zasebno, zaradi narave mojega dela pa sem prevozil vse kotičke naše lepe države. Tako sem slišal ogromno življenjskih zgodb, lepih in manj lepih, skozi pogovore pa čedalje bolj dojemal, da ljudje nismo razdvojeni. Razdvaja nas politika.

Stavim na pristni medčloveški odnos in pozitivna dejanja

Politika me zanima že, odkar pomnim, a iskreno nisem nikoli zbral dovolj poguma, da se javno izpostavim in da aktivno sodelujem. Veliko težavo je predstavljalo tudi dejstvo, da nisem našel sorodne stranke, saj mi ne leva ne desna demagogija ne ustrezata. Ker pa sem vseeno hotel poskusiti spremeniti svet na bolje, sem kot aktivist sodeloval v društvih za pravice živali in v varni hiši.

Iz dneva v dan se trudim živeti po načelu medsebojne pomoči, zato vsaj enkrat na dan naredim nekaj dobrega, pa naj bo to le pomoč ljudem pri prenašanju vrečk iz trgovine, včasih kupim Kralje ulice ali pa poklepetam z mimoidočim. V današnji noriji sveta in služb smo izgubili pristni medsebojni človeški odnos in že eno pozitivno dejanje nam življenje obrne na bolje, nekomu pa polepšamo dan. Tudi sam sem se, ko sem sam šel čez težka obdobja, vedno prebil naprej s pomočjo ljudi in moje volje.

To je bil glavni razlog, da sem se po mnogih letih odločil vstopiti v politiko.

Nočem samo čakati na spremembo

Piratsko stranko Slovenije in njeno delo sem pozorno spremljal več let. Spoznal sem, da angažma v njej ne zahteva levo-desne delitve, da to ni stranka, ki bi živela v preteklosti, ki je ne zanima, kdo je rdeč in kdo bel.

Pomembno je le, kaj lahko naredimo, sedaj in v prihodnosti, skupaj, za naše ljudi, našo državo, za družine, otroke, ostarele, za vse nas. Eden glavnih razlogov, da se nisem odselil v tujino, je delovanje v Piratih. Hkrati želim s svojim primerom ljudem pokazati, da nam ni treba čakati na spremembo, ampak smo ljudje lahko sami sprememba, a le, če izstopimo iz območja udobja, če nehamo “kupovati” zgodbo o različnih delitvah in si damo možnost sodelovanja. Verjamem, da znamo stopiti skupaj, si pomagati in našo državo spraviti tja, kjer bi bilo poskrbljeno za vse ljudi, saj ima naša prelepa mala državica ogromno potenciala, ki pa ga ne znamo uporabiti.

Poskušam živeti po besedah »V slogi je moč« in hkrati »Jaz lahko naredim stvari, ki jih ti ne moreš. Ti lahko narediš stvari, ki jih jaz ne morem. Skupaj lahko delamo velike stvari

Verjamem, da je čas za Pirate.