Vse izjave

Poziv Evropskim poslancem k zavrnitvi sporazuma ACTA

26. junij, 2012 (nazadnje posodobljeno: 1. maj, 2018)

Pirati zahtevamo zavrnitev sporazuma ACTA v vseh mogočih oblikah. Vljudno naprošamo vse obiskovalce, da pišete našim poslancem Evropskega parlamenta in jih opomnete o absurdnosti tega sporazuma.

Objavljeno v kategoriji: ACTA, Evropska Unija, Mednarodni sporazumi

Pirati zahtevamo zavrnitev sporazuma ACTA v vseh mogočih oblikah. Vljudno naprošamo vse obiskovalce, da pišete našim poslancem Evropskega parlamenta in jih opomnete o absurdnosti tega sporazuma. Da vam olajšamo delo, smo pripravili vzorec emaila.

Zadeva: Glasujte PROTI sporazumu ACTA na rednem julijskem zasedanju

Spoštovana/-i poslanka/-ec Evropskega parlamenta.

ACTA je sporazum, ki po mojem mnenju zmanjšuje osnovne človekove pravice v zameno za korist ameriških korporacij in tujih določenih ozkih interesov. Spisan je tako, da preprečuje vse prepotrebne reforme na področju monopola nad kopiranjem in patentno zakonodajo, kar preprečuje razvijanje in napredovanje evropske kulture in njene inovativnosti. Spisan je v želji preprečevanja vsakršnega razvoja in napredka. In kaj potem ostane nam – Evropi, brez raziskav in razvoja. Bistvo boljše zveze/skupnosti izhaja iz konkurenčnosti in spoštovanja človekovih pravic in svoboščin, ne pa v ohranjanju in krepitvi zastarelih struktur in interesov ozkih skupin. Poleg tega ACTA omejuje svobodo interneta in dostop do prepotrebnih zdravil v državah v razvoju, saj enači generična zdravila s ponarejenimi. Si predstavljate, kaj bo pomenilo to za slovensko gospodarstvo, kjer je trenutno najboljše podjetje v državi ravno proizvajalec generikov?

Kot volivec/-ka vas pozivam, da zavrnete sporazum ACTA na julijskem zasedanju Evropskega parlamenta. Kot državljan Evropske unije želim zopet začutiti neodvisnost in predvsem dostojanstvo. Evropa in mi vsi si to zaslužimo.

S spoštovanjem,
ime in priimek

P.p. To je generično sporočilo, vendar vam ga pošiljam osebno. Sem le navaden/-na evropski/-a državljan/-ka in želim izraziti dvom o smiselnosti sporazuma ACTA.

Email naslovi slovenskih EP

tanja.fajon@europarl.europa.eu, romana.jordancizelj@europarl.europa.eu, jelko.kacin@europarl.europa.eu, mojca.kleva@europarl.europa.eu, zofija.mazejkukovic@europarl.europa.eu, alojz.peterle@europarl.europa.eu, ivo.vajgl@europarl.europa.eu, milan.zver@europarl.europa.eu

Vsebine povezane z isto programsko točko

izjava
Prav tako o programski točki: Prostotrgovinski sporazumi

Preprečimo sporazum ACTA, ki omejuje svobodo in razvoj!

izjava
Prav tako o programski točki: Prostotrgovinski sporazumi

Vseevropski dan boja proti sporazumu ACTA

izjava
Prav tako o programski točki: Prostotrgovinski sporazumi

ACTA je mrtva, naj živi sporazum CETA!