Vse izjave

Pokličimo Evropski parlament – za nevtralnost interneta!

20. oktober, 2015 (nazadnje posodobljeno: 22. april, 2018)

En razlog več, da prikličemo predstavnike v Evropskem parlamentu, naj zopet zagovarjajo nevtralnost interneta! Amandma ali nič!

Članek se posveča naslednjim programskim točkam:  Svoboden, nevtralen in hiter internet
Objavljeno v kategoriji: Evropska Unija, Nevtralnost interneta

En razlog več, da prikličemo predstavnike v Evropskem parlamentu!

Piratska predstavnica Julia Reda bo svoj amandma, s katerim ima namen ponovno vzpostaviti predhodno mnenje za ohranitev nevtralnosti interneta v Evropskem parlamentu, vložila do jutrišnje srede.

Evropski parlament je bil do zadnjega zaključka pogajanj v trialogu, junija letos, trdno prepričan v pomembnost nevtralnosti interneta. Lobiji operaterjev so njihovo mnenje zasukali v povsem obratno smer, saj dandanes zagovarjajo načela, ki bi kršila nevtralnost interneta. Mnenje, zaradi nepoznavanja dejstev, lahko hitro spremenimo v naš prid, v prid svobodnega interneta!

Povsem verjetno je, da bo to edini amandma, ki bo predložen plenarnemu glasovanju v parlamentu glede enotnega telekomunikacijskega trga, ki govori tudi o nevtralnosti interneta. To pomeni, da ko bomo prisilili Evropski parlament, da sprejme amandma z zasipanjem s telefonskimi klici, bomo Pirati tisti, ki so rešili nevtralnost interneta!

Zatorej: kličite parlamentarce evropskega parlamenta in spregovorite: “Please, make a stand FOR net neutrality on the 27th of October! If Martin Schulz allows amendments to the telecom-package, which regulates net-neturality and roaming, then vote for the amendment of Julia Reda. If Mister Schulz does not allow amendments to the telecom-package, vote against the telecom-package as a whole!”

Kontaktirajmo tudi slovenske predstavnike!

Pomembno je, da tudi naši predstavniki vedo, o čem odločajo! Zato jim moramo skupaj razložiti:

“Na Vas apeliramo, da se postavite za nevtralnost interneta na glasovanju, ki bo potekalo 27. oktobra! Nevtralnost interneta je pomemben vzvod, ki omogoča ohranitev odprtega enakopravnega polažaja vseh in odprtega trga na spletu! Brez tega vzvoda bomo prepuščeni milosti in nemilosti multinacionalkam, ki so povečini neevropskega izvora! Slovenija ima najbolj napredno zakonodajo na tem področju in naša naloga je, da Evropski Uniji pokažemo, kako se tej stvari streže! Zagovarjajte napredno slovensko zakonodajo in glasujte za amandma Julie Rede, v kolikor bo Martin Schulz dovolil vložitev amandmajev na predlog uredbe o enotem telekomunikacijskem trgu telecom-package. V kolikor amandmaji ne bodo možni, glasujte proti predlogu v celoti!”

Po celotni Evropski uniji, poleg Piratov zavest o problematiki širita tudi spletni peticiji forthenet.eu in savetheinternet.eu. Več, kot nas je, več lahko dosežemo! Tiho ne smemo biti!