Vse izjave

Piratskih županov (še) ne bo

12. september, 2014
Objavljeno v kategoriji: Lokalne volitve 2014, Volitve

V Piratski stranki Slovenije smo se odločili, da se lokalnih volitev z lastnimi kandidati ne bomo udeležili. Čeprav je naše deblo trdno in vse močnejše, se zavedamo, da naše veje letos še niso kos takemu bremenu. Po drugi strani pa želimo posebej poudariti, da bo znatna količina denarja, ki smo jo predvideli za stroške teh volitev, porabljena za raznovrstne projekte v okviru našega političnega programa – tako na lokalni kot na državni ravni, kar bo vsekakor koristneje. Predloge svojih članov zbiramo in ideje se kopičijo. Več o teh projektih bomo razkrili kasneje. Piratska ladja bo zaplula v vse konce Slovenije in širše.

Kljub temu, da se volitev neposredno ne bomo udeležili, smo izrazili pripravljenost, da podpremo neodvisne lokalne kandidate, ki menijo, da je njihov program skladen z našim. Za trajno sodelovanje je najbolj navdušeno izkazal interes neodvisni kandidat z lastno listo, Zoran Stevanovič – ZA Kranj. Prav tako pozdravljamo pobudo za sodelovanje s stranko Solidarnost – mestni odbor Ljubljana, saj so na našo pobudo vključili nekatere predloge in rešitve in s tem pokazali pravi piratski duh za sodelovanje v prihodnosti. Zahvala gre Mihi Pitaku in Damjan Mandelcu, ki tudi kandidirata za mestna svetnika.
K nam sta se oglasila tudi predstavnika SMS Zeleni Evrope – Matjaž Galin in Maja Ana Marija Suhoveršnik iz Kamnika in predstavila program in ideje, ki se tudi nam zdijo pomembne za razvoj njihovega kraja. Veselimo se sodelovanja tudi po volitvah.

Naše volivke in volivce vabimo, da se lokalnih volitev kljub temu udeležijo in da izberejo kandidate po svoji vesti. Hkrati pozivamo vse, ki imate zamisli za projekte v duhu piratskega gibanja, ki bi jih želeli izvesti, da se nam oglasite s predlogi oz. osnutki zanje. Veseli bomo vsakršnih pobud!

Slika uporabljena pod CC-by-sa licenco.