Vse izjave

Piratski kongres 2017

26. September, 2017
Objavljeno v kategoriji: Dogodki, Neposredna demokracija, Piratska skupnost

Pred Pirati se odpira novo obdobje, ki ga bodo zaznamovale sveže moči.

Pirati bomo imeli med 7. (12:00) In 13. (12:00) oktobrom izredni spletni volilni kongres, na katerem bomo izbirali novo vodstvo. Našemu dolgoletnemu predsedniku Roku Deželaku, ki je slovenske Pirate formiral in aktivno pripomogel k ustanovitvi, se je iztekel mandat. Rok je vodil Pirate od ustanovitve leta 2012 do danes. Rok Deželak, ki je bil z nami vsa leta, ostaja v prednjih piratskih vrstah – med drugim bo kandidiral za člana jedra.

Na oktobrskem kongresu bomo tako izbrali novega predsednika stranke, kot tudi sveže moči za jedro stranke, ter operativo.

Nova postavitev bo ključna za obdobje, ki je pred nami, to pa pomeni predvsem politične in delovne napore s ciljem preboja v parlament na volitvah prihodnje leto. Če smo Pirati pred štirimi leti zbrali dovolj glasov in podpore, da smo lahko postavili osnovo za delovanje na političnem in družbenem polju, hočemo zdaj med tiste, ki imajo v rokah državne škarje in platno. Tam bomo zagovarjali piratske vrednote, predvsem transparentnost, boj proti korupciji in soočanje z izzivi, ki Slovenijo brez dvoma čakajo, pa današnja politika nanje še ne odgovarja.

Ob tem k nam vabimo vse, ki vam za sedanjost in prihodnost ni vseeno in menite, da lahko piratska načela in vrednote na bolje spremenijo tako našo državo, kot svet. Vse vaše veščine, znanja in kompetence so več kot dobrodošle.

Že danes se lahko pohvalimo, da bo naš 5. spletni kongres – takega sistema demokracije nima nobena druga slovenska stranka, hkrati pa je to ena osnov transparentnega delovanja, ki ga nameravamo uveljavljati tako v parlamentu, kot v novi vladi.

Novemu predsedniku – pa kdorkoli že to bo – želimo modrosti, povezovalnosti in uspešnega utrjevanja piratskih vrednot, tako znotraj stranke, kot zunaj nje.

Piratska stranka Slovenije