Vse izjave

Pirati v Poligonu: razvijanje dobrih rešitev, ne vozniških spretnosti!

22. februar, 2015
Objavljeno v kategoriji: Piratska skupnost

Pirati in Kreativni center Poligon
Kreativni center Poligon združuje slovenske skupnosti, ki delujejo na področju kreativnih ekonomij, socialnega podjetništva in kulture. Te skupnosti so zrasle kot odgovor na gospodarsko krizo in z njo naraščajočo prekarnostjo predvsem mladih profesionalcev.
Soustanovitelji Poligona so iniciative Slovenia Coworking, Slovenia Crowdfunding, Kreativna cona Šiška (Rompom) in Ljudje.si, ki so v dobrih dveh letih v razvoj coworking in crowdfunding kulture v Sloveniji vložile prek 5000 ur prostovoljnega dela.

Našli smo lastno luko! (Ne tiste v Kopru)

Pirati smo kar nekaj časa iskali primeren pristan, kamor se lahko zasidramo in kjer lahko s pomočjo ostalih “prebivalcev” Poligona izvedemo hitre in domiselne rešitve na težave in prepreke, ki so pred nami. V Poligonu so vsi in je vse. Je kot vrelec novih idej, stališč, profesionalizma, mladega in izkušenega, vrelec novih kulturnih gibanj, društev, skupin in še bi lahko naštevali. Smo v krogu ljudi, ki nas marsikdaj opomnijo za koga in za kaj se borimo v slovenskem političnem prostoru. Izredno pomembno je tudi dejstvo, da smo v stiku z ljudmi in ne delujemo kot še ena nedostopna stranka, do katere nihče nikoli nikamor ne mora priti. Poleg konstantnega stika z ljudmi nam Poligon ravno tako priskrbi prostor, kjer lahko tudi v bolj individualni luči preletimo svoje načrte za nadvlado sveta.

Šalo na stran, če ste namenili kaj pozornosti slovenskim medijem v zadnjih parih tednih, ste po vsej verjetnosti zasledili, da je lastnik prostorov, v katerih se nahaja Poligon (1. nadstropje nekdanje tobačne tovarne v Ljubljani, nad Upravno enoto) šel v stečaj. Pri procesih, ki Poligon vsekakor še čakajo, bomo vedno stali ob strani, voljni podpreti organizacijo, ki vloži toliko nesebičnega truda v razvoj idej mladih, predvsem inovativnih ljudi.

Vprašanja? Ideje? Vabljeni!

In nenazadnje, naše pogovore v poligonu lahko obiščete tudi vi. Glede na to, da so pogovori lahko izredno (ne)zanimivi, vas sicer prosimo, da svojo udeležitev predčasno najavite na info@piratskastranka.si, kjer navedete kakšen oblikovan predlog ali idejo, ki jo želite predstaviti ali vprašanja, ki bi jih radi razčistili z nami.