Vse izjave

Izjava Piratske stranke o mnenju Komisije za preprečevanje korupcije

9. januar, 2013 (nazadnje posodobljeno: 1. maj, 2018)
Članek se posveča naslednjim programskim točkam:  Efektivna transparentnost
Objavljeno v kategoriji: Korupcija

Transparentnost je temeljni pogoj za neodvisno, pošteno in načelno delovanje politike ter države v interesu vseh prebivalcev. In transparentnost politike se začne pri politikih samih.

Spoštovanje zakonodaje, spoštovanje državnih institucij pravne države je temelj za zaupanje v politiko, ki je v službi vseh nas in ne le posameznih elit. Danes smo priča nespoštovanju in izigravanju teh načel.

Mnenje Komisije za preprečevanje korupcije je zelo jasno in utemeljeno in s prstom kaže na politika, ki sta pozabila, za kaj sta bila s strani volivcev izvoljena in kakšno je njuno poslanstvo. Integriteta obeh omenjenih politikov je bila tudi brez tega poročila že tako zelo načeta. Poročilo pa le še dodatno potrjuje, da sta med opravljanjem svoje funkcije večkrat in sistematično kršila zakonodajo. Mnenje Komisije za preprečevanje korupcije iz drugih držav EU bi sprožilo takojšen odstop.

Pirati se zavzemamo za transparentnost tako politike in politikov, kot države in njenih institucij in za spoštovanje zakonodaje. Zato pozivamo, da omenjena politika prevzameta odgovornost in oba odstopita od svojih funkcij, saj s tem, ko nista poročala o spremembi premoženja, kršita Zakon o integriteti in preprečevanju korupcije (ZIntPK), ki velja za javne funkcionarje.

Vsebine povezane z isto programsko točko

izjava
Prav tako o programski točki: Efektivna transparentnost

Preprečimo sporazum ACTA, ki omejuje svobodo in razvoj!

blog
Prav tako o programski točki: Efektivna transparentnost

Transparentnost države in politike

izjava
Prav tako o programski točki: Efektivna transparentnost

Vseevropski dan boja proti sporazumu ACTA