Vse izjave

Evropa bo tudi digitalna, zavoljo Piratke. Čestitke!

16. marec, 2016 (nazadnje posodobljeno: 22. april, 2018)

Julia Reda sedaj tudi uradno dokazala, da smo Pirati kos nalogam pred nami.

Objavljeno v kategoriji: Evropska Unija, Informacijska politika, Nevtralnost interneta, Piratska skupnost, Piratske vrednote

Povezovanje Evrope na digitalnem nivoju bo tudi v prihodnosti prednostna naloga za zagotavljanje rasti v vseh sektorjih.

S to nagrado Evropski Parlament priznava ogromen osebni prispevek pri spodbujanju in izvajanju zakonodaje, ki digitalizacijo Evrope ženejo v prihodnost, kot je izboljšanje telekomunikacijske zakonodaje, zakonodaje na področju e-zdravja in spletne trgovine, politike interneta in enotnega digitalnega trga.

Za najboljše izvajanje digitalne agende je bila nagrajena Piratska poslanka, Julia Reda! Delo Julie kaže, da je digitalna agenda pisana na kožo Piratom ter da smo kot politično gibanje na tekočem z dogajanjem v 21. stoletju.

Tudi sami smo sledili njenemu vzoru ter skupaj z njo izvedli tudi mednarodni ozaveščevalni projekt o avtorskih pravicah – avtorskih krivicah. Večkrat nas je ravno tako obvestila (in poučila 🙂 ) o dogajanju v Evropskem parlamentu, prav o dogajanju digitalne agende in enotnem digitalnem trgu Evropske Unije.

Brez njene pomoči in sodelovanja bi mimo širše javnosti šla tudi debata in odločanje o nevtralnosti interneta, a s skupnimi močmi nam je – vsaj delno – uspelo preprečiti najhujšo katastrofo. Morda ne v parlamentu, a zdaj vsaj vemo, kakšen zalogaj nas čaka v prihodnosti.

Julii izražamo iskrene čestitke, saj je bilo s to nagrado njeno trdo delo tudi uradno potrjeno. Ravno tako ji želimo še bolj uspešno delo v prihodnosti. Naj se ve, da brez Piratov na spletu – ne gre!