Vse izjave

Društvo Duh časa podarja računalnike!

11. julij, 2014
Objavljeno v kategoriji: Piratska skupnost

Pirati že dlje časa podpiramo in sodelujemo z Društvom Duh časa, ki odlično opravljajo svoje poslanstvo informatiziranja starejših in socialno ogroženih. Zato smo se odločili da trenutno medijsko pozornost delimo še z njimi.

Iščejo prostovoljce

Društvo Duh časa sestavljajo prostovoljci, ki s svojo nesebično pomočjo in znanjem omogočajo socialno ogroženim dostop do danes nujno potrebnega osebnega računalnika. Avgusta bodo ponovno začeli delati s polno paro, zato ne odlašaj in se jim čimprej pridruži. Vsaka pomoč je dobrodošla.

Duh Časa
Duh časa pomaga na Koroškem. Vir: duh-casa.si

Prijavi se na njihovi spletni strani

Podarjajo računalnike

Društvo je letos podarilo že 1000-i računalnik. Skupaj so osrečili še več ljudi, saj v večini primerov računalnik uporablja več kot le ena oseba. Računalniki so namenjeni socialno ogroženim. Če poznaš posameznika ali družino v stiski, še zlasti, če imajo šolajočega otroka, jih povabi naj izpolnijo. Vlogo je potrebno obravnavati, računalnik pa bo mogoče prevzeti konec avgusta.

Izpolni vlogo

Potrebujejo prostore

Društvo je neprofitno in s prostovoljnimi prispevki komaj nabere za kavo prostovoljcev. Če lahko, pomagaj s skromno donacijo na SI56 6100 0000 4583 888.
A nabolj pereč problem je prostorska stiska v Ljubljani. Potrebujejo prostor, kjer bodo lahko računalniško opremo varno hranili in jo obnavljali v spodobnem okolju. Če veš za prostor, ki bi ga bilo mogoče dobiti v brezplačno uporabo, ali pa jim lahko kako drugače priskočiš na pomoč, jim to čimprej sporoči na info@duh-casa.si. Izpostav je po Sloveniji še več in prostorska stiska je njihov skupni imenovalec.