Vse izjave

15.000 piratskih podpisov za legalizacijo konoplje!

2. oktober, 2017
Objavljeno v kategoriji: Ekonomija, Konoplja, Legalizacija

Sredstva, pridobljena iz trošarin, bi namenili razvoju programov za preventivno in kurativno reševanje problemov zlorabe drog, ki temeljijo na celostnem pristopu.

Pirati smo 13. aprila začeli zbiranje podpisov za peticijo, ki poziva k popolni legalizaciji in regulaciji konoplje v naši državi.

Naš cilj – 15.000 potrjenih podpisovsmo nedavno dosegli in s tem dokazali, da prebivalcev Slovenije podpira bolj odgovorno soočanje s problematiko konoplje, ki je zdaj reducirana na nesmiselno represijo. Menimo, da je čas za odpravo zastarelih zakonov, ki obremenjujejo policijo s pregonom uživalcev konoplje in kaznujejo posameznike zaradi “prekrškov”, kjer ni žrtev.

Številni Slovenci podpiramo ekonomske priložnosti, ki jih prinaša legalizacija izdelkov iz konoplje. To bi pomenilo številne milijone evrov dodatnih davčnih prihodkov, ki jih lahko namenimo odpravi izvornih družbenih problemov, ki vodijo posameznike v zlorabo drog, ter učinkovitejše saniranje posledic, ki zaradi tovrstnih problemov nastajajo. Sredstva, pridobljena iz trošarin, bi zato namenili razvoju programov za preventivno in kurativno reševanje problemov zlorabe drog, ki temeljijo na celostnem pristopu.

Zdaj, ko smo podpise zbrali, je čas za drugi krog. Glede na burno dogajanje v okviru predsedniške kampanje, bomo počakali na konec le-te. Nato bomo podpise, skupaj s pobudo za legalizacijo koristne rastline konoplje, predali tistim, ki lahko v slovenskem parlamentu predlagajo spremembo zastarele zakonodaje.

Po predaji pričakujemo, da bo slovenska vlada takoj sprožila vse postopke za spremembo obstoječe zakonodaje. Slovenija bo s tem na čelu držav, ki z legalizacijo konoplje in odpravo kriminalizacije te rastline že stopajo v 21. Stoletje.

 

Piratska stranka Slovenije